2019. június 11., kedd

4. nap

4. nap
2019. 04. 07. kedd

Elhagyva a nagyon szép szálláshelyünket, reggel Marosfőre utaztunk.
A legfontosabb turisztikai látványosság a Maros folyó természetes forrása, mely egyes turisták szerint a legendák születési helye. Az a pont ahol a tiszta víz a felszínre tör egy csodálatos helyen található, 1350 m magasságban, a Fekete-rez déli oldalán. A tulajdonképpeni Maros folyót három patak vizének összefolyása képezi: Kis-patak, Meszes-patak mely a Nagy-patakba ömlik.
Meglátogattunk egy nomád állattartó farmot, egy esztenát. Megismerkedtünk az itt élő családdal. Bepillantottunk az önellátó gazdálkodás folyamataiba. Megkóstoltuk a helyben termelt házi finomságokat, az ordát, a házi sajtot, a vinetát, a füstölt szalonnát, a házi szalámit, házi áfonya és csipkebogyó lekvárt és megismerkedtünk ezek elkészítésének a módjával.
A finomságokat kokojza szörppel öblítettük le.
Meghallgattuk a történeteket, amit a család mesélt el, az emberek, a háziállatok és a vadon élővilágának nem mindig barátságos együttéléséről.






Továbbutazva, meglátogattuk a Csíksomlyói Kegytemplomot, ahol éppen egy mise közepébe csöppentünk. Megsimogattuk az 500 éves Mária-szobor lábát és megismertük a Pünkösdi búcsú történetét is.
Székelyudvarhelyen sétát tettünk a városban és szabadidőnkben többen meglátogattunk egy nagyon patinás cukrászdát (Alexandra), ahol helyi finomságokat kóstoltunk. A gyerekek megélhették, hogy otthonuktól közel 700 km-re, egy 40 ezer lakosú városban vannak, ahol mindenki magyar.

A következő állomás Szejkefürdő, Orbán Balázs sírja, melyhez székely kapuk során át gyalogoltunk fel a hegyoldalba.



Ezután Farkaslakán Tamási Áron sírjánál álltunk meg, és vásárlási lehetőségünk is adódott út az út menti kirakodóvásárban.
Korondon is megnéztük a kirakodóvásárt, mielőtt elfoglaltuk szálláshelyünket.